Publisert

Belysning

Lampe tak pendel hvit Hübsch

Hvordan bruke belysning til å skape et funksjonelt og vakkert interiør

 

Belysning er en av de viktigste komponentene man må tenkte på om man ønsker et funksjonelt interiør med god atmosfære. Om man ønsker å fremheve interiøret, rom og soner, kan man bruke ulik belysning til dette, da det har stor innvirkning på hvordan et rom eller en sone oppfattes. Fargen på lyset kan for eksempel endre fargene i rommet, og få rommet til å oppfattes kaldere/varmere.

I et godt interiør er det ikke bare funksjonen som er viktig, det estetiske spiller også inn. Bruken av ulike lyskilder og lysstyrker/farger er ofte en god idé for at interiøret skal bli mest mulig funksjonelt og behagelig, i tillegg til at detter skaper variasjon og harmoni.

Ulike rom og soner har forskjellige behov til belysning ut i fra hva rommet brukes til. I stuen ønsker man gjerne mer avslappet stemning enn det man har på badet. Det samme gjelder kjøkkenet, her bør belysningen være planlagt slik at man har nok lys til å kunne lage mat, og kanskje også muligheten til å ha en mer avslappet stemning.

I spisestuen er det kanskje ikke lysstyrken som er det viktigste, men atmosfæren og stemningen. Da bør man tenke at man skal ha en lyskilde som skaper en dempet og avslappet atmosfære. En lampe med diffust lys kan gjerne være fint, da en slik lampe ikke blender noen som sitter ved spisebordet.

Lamper med opalglass gir et mer diffust lys og kan derfor være mer behagelige til stemning- og dekorbelysning.

Lamper kan ofte bli prikken over i´en i et godt interiør. Lamper med ulik utforming i glass eller tre kan skape et spill på veggen i interiøret, noe som kan gi en spennende effekt. Andre eksempler kan være lamper med farget glass, ulike fasonger på skjermer eller spesielt utformet lamper.

House Doctor Note bordlampe hvit messing

Du finner alle de fine lampene HER

Ønsker du flere tips til hvordan du kan planlegge belysningen best mulig eller er du usikker på valg av lamper, hjelper vi deg gjerne med det! Ta kontakt med oss på post@kaktusinterior.no

Har du sett en lampe fra en av våre leverandører, som vi ikke har på lager? Vi bestiller gjerne den lampen du ønsker!

Følg oss!